Uudelleensynnyttäjä, synnytysdoulaus
Kun aloin odottaa neljättä lastani, ajatus tulevasta synnytyksestä puistatti. Havahduin kärsiväni synnytyspelosta ja ymmärsin, ettei asian ole pakko olla niin. En halunnut pelätä seuraavaa 9 kk, joten aloin työstämään tunteitani. Aliisa oli tukenani jo raskausaikana. Hän suositteli minulle kirjat, joita luin. Hän kuunteli ja pohti kanssani, millaisen synnytyksen MINÄ haluan. Aliisan mukana eläminen raskausaikana toi minulle toivoa ja varmuutta. Aiemmin tarinat voimaannuttavista synnytyksistä kuulostivat korviini jotenkin kliseisiltä, mutta oma kokemukseni on avartanut käsityksen synnytyksestä täysin.

Aliisa turvasi mieheni rinnalla sen, että toiveeni synnytyshetkenä toteutuivat parhaalla mahdollisella tavalla. Astellessani synnytyssaliin tunsin ikään kuin eteeni olisi laskettu punainen matto, jota pitkin sain astella.


Synnytys toi minulle valtavasti itseluottamusta, vahvisti naiseuttani ja loi täydellisen alun vauvavuodelle.

Aliisan läsnäolo toi niin paljon turvaa, että uskalsin luottaa itseeni sataprosenttisesti. Kokemus on elämäni voimaannuttavin.

Uudelleensynnyttäjä, synnytysdoulaus
Ensimmäisessä synnytyksessä  minusta tuntui, että isä oli pihalla kuin lumiukko siitä, miten voisi tukea minua. Jälkeenpäin minulla tai miehellä ei myöskään ollut muistikuvaa siitä, että joistakin toimenpiteistä oli kerrottu etukäteen, mikä jätti jälkensä. Edellä mainituista syistä halusin doulan toiseen synnytykseeni.

Sydämelliset kiitokset, kun olit mukana tsemppaamassa toisessa synnytyksessäni. Olet kultainen ❤️ Kerroit jämäkästi synnytystoiveistani kätilölle ja sait oloni turvalliseksi ja luottavaiseksi. Annoit myös miehelleni hyviä vinkkejä siitä, miten hän voi helpottaa oloani. Parasta synnytyksessä oli juuri se, että ilmapiiri oli rento ja kaikki olivat hengessä mukana ja mulle jäi tunne, että sain keskittyä täysillä synnyttämiseen. Synnytys edistyikin tällä kerralla suhteellisen kivuttomasti ja nopeasti ja oli voimaannuttava kokemus. Musta tuntui, että tiesit tarkkaan, milloin kaipasin tukea ja milloin oli parempi antaa olla rauhassa.  Suosittelen kaikille synnyttäjille!

Uudelleensynnyttäjä, synnytysdoulaus
Mielessäni pyörii uskomaton yhteinen synnytysmatkamme. Niin suuri kiitollisuus sinulle mielessä. Autoit meidät kaikkien karikoiden ohi auttamalla minua valmistautumaan oikein. Tilanteen ollessa päällä, uskalsin luottaa kaiken sujuvan, koska tiesin, että sinä et ainakaan jätä meitä vaan käännät kaikki kivet ja kannot että saadaan apua jos sitä tarvitaan. En unohda apuasi varmasti koskaan.

Ensisynnyttäjä, synnytysdoulaus
Mä halusin doulan mukaan synnytykseen lähinnä siksi, koska mulla on terveydenhuollosta kokemuksia joissa mua ei olla kuultu, mun kipua ei olla uskottu ja oon joutunut taistella paljon saadakseni asianmukaista hoitoa. Halusin synnytykseen mukaan jonkun, joka voisi pitää mun puolia tarpeen tullen sekä olla tukena sekä mulle että mun puolisolle. Nyt synnytyksen jälkeen voin sanoa, että doulan ottaminen mukaan oli ehdottomasti paras päätös mitä me pystyttiin puolisoni kanssa synnytyksen suhteen tekemään - jo se tieto, että meille oli tulossa doula, rauhoitti mua raskausaikana tosi paljon ja sai mun mielen synnytyksen suhteen paljon levollisemmaksi.

Aliisa auttoi meitä synnytykseen valmistautumisessa ihan valtavasti ja oli aivan ihanasti tukena myös raskausaikana. Meistä kukaan ei varmaan ollut varautunut niin pitkään ja raskaaseen synnytykseen mitä lopulta saatiin, mutta ehkä juuri siksi yhdessä valmistautumisella olikin niin suuri merkitys. Mun mielestä meidän synnytystiimi toimi timanttisesti ja koen, että mun puoliso sai doulan läsnäolosta vähintään yhtä paljon tukea kuin minä itse synnyttäjänä.

Aliisa on mielettömän ammattitaitoinen doula, jolla on vaikka millä mitalla tiedollista osaamista, mutta myös empaattista ja lempeää kohtaamisen taitoa. Olo oli turvallinen koko synnytyksen ajan ja Aliisa piti hyvin huolen siitä, että tiedän vaihtoehdot ja sen mitä itse haluaisin sekä myös siitä, että hoitohenkilökunta kuulee toiveeni. Ollaan saatu myös reilusti hyviä vinkkejä ja konkreettista apua imetyksen alkutaipaleelle. Jos haluaa synnytykseen mukaan mielenrauhaa, hyviä kivunlievityskikkoja ja äärettömän osaavan huippudoulan, suosittelen lämpimästi kääntymään Aliisan puoleen.

Ensisynnyttäjä, raskausdoulaus

Näin ensisynnyttäjänä korona-aikana koin saavani varmuutta ja tietoa synnytyksestä. Koska neuvolan puolelta moni asia peruuntui ja ei itse uskaltanut väkijoukkoihin mennä. Esimerkiksi kivunlievityksistä oli hyvä tietää ja TENS-laitteesta oli alkuvaiheessa apua. Ja millaista sairaalassa on ja imetyksestä.

Myös synnytystoivelistan teko yhdessä oli hyvä, koska sitten kun tilanne on päällä, ei siinä itse olisi pystynyt ajattelemaan selkeästi, mitä haluaa ja vielä sanomaan sen kätilölle. Ja sen avulla tuntui, että sain sellaisen synnytyksen kun halusin.

Mies muistutti hyvin juomisesta ja vessassa käymisestä, joten sun ohjeistus meni hyvin perille.Mulle oli täysin oikea ratkaisu palkata sinut. Uskon, että sen ansiosta mun synnytys sujui niin hyvin, vaikka se kipu yllätti täysin. Ja jos meille joskus toinen lapsi tulee, niin haluan kyllä sut synnytykseen doulakseni.

Uudelleensynnyttäjä, raskausdoulaus

Suurin syy miksi tämä palvelu haluttiin oli synnytyspelkoni. Koin että sain mieltä levollisemmaksi, kun yhdessä käytiin läpi synnytystä ja sitä miten siihen on mahdollista itse myös vaikuttaa. Tsemppi ja myönteiset kokemukset synnytyksestä auttoivat. Neuvolassa keskustelu on paljon pintapuolisempaa. Eikä kaikkea muista kysyä kerralla. Sinulta pystyi kysymään myös viestillä jos jotain tuli mieleen. Ja tieto siitä että aina voi helposti saada luotettavaa tietoa ja tukea auttoi jo paljon.

Tukihenkilö huomioitiin tapaamisissa aivan yhtä hyvin kuin itsenikin. Tapaamiset olivat rentoja ja mukavia. Koko valmennus loi uskoa ja rohkeutta tulevaan synnytykseen. Iso kiitos vielä! Oli ihana nauttia loppu raskaudesta ilman hirvittävää pelkoa synnytyksestä. Tukesi auttoi siinä enemmän kuin neuvola tai sype-poli. Olet ammattitaitoinen! Voin lämmöllä suositella kaikille :)

Podcasteja, joissa kuulet palautetta doulauksistani:

Doulattavani Charlotta ja Oona sekä heidän puolisonsa puhuvat jaksossa siitä, mitä hyöytä doulasta heille oli. Toisella parilla oli raskausdoulaus- ja toisella synnytysdoulauspaketti. 

(Kuva: MakeaDesign)